Ege | Konular

izmir

Uşak Yemek Tarifleri

Katmer
Saç üzerinde tahinli ve haşhaşlı olmak üzere iki çeşit yapılır.Hamurun içerisine sonradan konan tahin hamuru tel tel yapar. Bugün için pastanelerde yapılan katmere hiç benzemez. Çünkü Uşak’lı katmeri en az 400-500 gr. hamurdan yapar. 20x20 cm.lik bir kare şekline getirerek saç üzerinde pişirir.

Höşmerim

Peynir tatlısıdır. Taze keçi peynirinden yapılır. İçerisine irmik katılmaz. Uşak’ın höşmerimine kaşığı dokundurunca höşmerim sakız gibi uzar.

Cendere Tatlısı

Baklavalık undan yapılır, içine bir yumurta, biraz tuz, aldığı kadar su ile hamur yoğrulur. Nişasta ile un karıştırılır. Beze açılır. Küçük küçük açmak gereklidir. Üç dört bez

İzmir'in Meşhur Yemekleri

TARHANA ÇORBASI

Yaz mevsiminin sonuna doğru un, yoğurt, bol domates, kırmızı biber, İzmir ‘ e özgü yabani otlar önce kazanlarda pişirilir, daha sonra ekşimeye bırakılır, kurutulur, el ile ovularak, un haline getirilen tarhanalar, iyice kurutulup, kışa saklanır.Soğuk kış günlerinde et suyu ile pişirilip, kızarmış ekmekle sıcak sıcak servis yapılır.Tarhana çok lezzetli, besin değeri yüksek yöresel bir çorbadır.

KEŞKEK

Expo nedir?

Expo, "exposition" kelimesinin kısaltılmışı; ayrıca Dünya Fuarı olarak da bilinen ve 19. yüzyılın ortalarından beri düzenlenen organizasyondur. Türkçe karşılığı "sergi"dir.

Expo resmi olarak Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) tarafından gerçekleştirilir. BIE 3 çeşit fuar düzenler. Genelde 3-6 ay arası sürer. Ayrıca, ülkeler kendi 'fuar'larını ya da 'sergi'lerini BIE onayı olmadan da düzenleyebilirler.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'den "EXPO EGE" PROJESİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, EXPO’yu düzenleyen diğer ülkelerden bir adım öne geçmek için ‘EXPO İzmir’ değil ‘EXPO Ege’nin düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Aydın 1. Ekonomi Zirvesine başkanlık eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, iş dünyası temsilcileriyle İzmir’de EXPO Ege olarak düzenlenmesi planlanan fuarla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Daha önceki iki EXPO’da birincisinde belediye başkanı, ikincisinde milletvekili ve bölgenin insanı olarak konuyla ilgili düşüncelerini aktardığını ifade eden Bakan Zeybekci,

İzmir'de gezilecek yerler

Ünlü tarihçi Heredot'un ''En yüce gökkubbenin altında ve dünyanın en güzel ikliminde kurulmuş'' sözleriyle tanımladığı İzmir ve çevresi, tatilcilerin arzuladığı tüm turizm olanaklarını barındırıyor. İzmir, Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı beldesinde taş evleri, sokakları, sakız kokulu rüzgarıyla tatilcilere huzur vadederken, Foça ilçesinde Akdeniz foklarını izleme şansı veriyor. İzmir, kent merkezine yakın turizm beldeleri, cami, kilise, sinagogları, müzeleri, antik şehirleri, şifalı termal suları ve mutfağıyla tatilcileri çağırıyor.

Kent merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Urla kıyıları, köyleri ve tarihiyle turistleri kucaklıyor. İskele Mahallesi'ndeki MÖ 6000 bin yılına dayanan tarihi ile Limantepe, tarihte bilinen en eski liman olma özelliğine sahip. Burada Antik Klazomenai Kenti de yer alıyor. Tarihte zeytinyağı üretimiyle önemli bir ticaret merkezi olan Urla, kültür turizminden hoşlananlar için ideal bir mekan. Yaz tatili için Urla'yı tercih edenlere, ünlü şairler Yorgo Seferis ve Necati Cumalı'nın izlerini taşıyan bu ilçede, katmer ve kabak çiçeği dolmasının tadına bakmaları önerilir.

Ege Bölgesi; İzmir

İZMİR

İzmir ili ,kuzeyde Midilli Adası karşısında Türkiye ile Midilli arasındaki kanalın doğal uzantısı olan Dikili Körfezi'nden başlayarak ,Güneyde Küçük Menderes ağzının az ötesine kadar Ege Denizi boyunca uzanır,Kuşadası yakınlarında Çam Limanı Burnu yakınlarındaona erer ve yalnızca Küçük Menderes çevresinde içeriye doğru girer.

İlin doğu sınırları boyunca çeşitli dağlar yer alır.Anadolu'nun batısında kendi adının verildiği körfezi çevreleyen İzmir'in denizden yüksekliği 10 metredir. Bu rakım içlere doğru yükselir.İlin kuzey ve güney sınırlarından 37.40 ; 38.20 kuzey parelelleri (enlem),doğu ve batı sınırlarından da 26.10; 28.30 doğu meridyenleri (boylam) geçer.

İzmir ili sınırları içinde kalan topraklar çöküntü alanlarındaki ovalardan ve dağlardan, oluşmuştur.Kozak,Bozdağ,Zeytinlik,Küçük Çavdar ve Büyük Çavdar ilin en önemli yaylalarıdır.Türkiye'nin en önemli havzalarından Küçük Menderes, Gediz ve Bakırçay İzmir ili sınırları içinde yer almaktadır.İlin kuzey-güney doğrultusundaki uzunluğu yaklaşık 200 km,doğu-batı doğrultusundaki genişliği ise 180 km olup kapladığı alan ise (yüzölçümü) 11.793 kilometrekaredir.

Ege Denizi 7 depremle sarsildi

Ege Denizi`nde 7 Deprem Oldu

Uzmanlar: Bölgede bu tip deprem dizileri yaşanması normal.


Ege Denizi`nde deprem zinciri...

Ege Denizi`nde sabaha karşı saat 03.45`te başlayan deprem dalgasında büyüklükleri 5.3 ile 4.1 arasında değişen 7 deprem meydana geldi.

Depremler İzmir ve Çeşme`de de hissedildi.

Ege Denizi`nde sabaha karşı saat 03.45`te meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki sarsıntıyla başlayan ve İzmir ile ilçelerinde de hissedilen bir dizi deprem nedeniyle vatandaşlar kaygılıydı.

Best Buy` un Avrupada ilk magazasi Izmir ´de acildi

Dünyanın en büyük teknoloji ürünleri alışveriş firmalarından olan Best Buy, Avrupa'daki ilk mağazasını İzmir'de açtı.
Balçova ilçesinde bulunan mağazanın açılışı nedeniyle basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Best Buy Türkiye Başkanı Ruşen Kopmaz, mağaza olarak stratejilerinin temelini müşteri odaklı hizmet oluşturduğunu, bunun için yeni teknolojileri kolay ve anlaşılır bir biçimde sunmak için yeni yöntemler geliştirdiklerini söyledi.